latinica  ћирилица
30/04/2018 |  18:41 ⇒ 18:41 | Аутор: СРНА

Захвалност требињског удружења "Бебе" предсједнику на иницијативи за финансирање треће вантјелесне оплодње

Удружење породица са проблемом стерилитета "Бебе" Требиње захвалило је предсједнику Републике Српске Милораду Додику на иницијативи за финансирања трећег покушаја вантјелесне оплодње, као и на бескрајној подршци коју годинама пружа свим паровима који се боре са стерилитетом.
Бебе (фото:trebinjelive.info) -
Бебе (фото:trebinjelive.info)

У Удружењу наводе да је вантјелесна оплодња многим паровима постала једина шанса за потомство, истичући да ће захваљујући и трећем покушају који ће финансирати Република Српска, многи парови моћи да остваре свој дуго сањани сан.

Из Удружења захваљују предсједнику Додику што, поред свакодневних проблема које рјешава, не заборавља ову популацију и што је сваким својим гестом уз све брачне парове који се годинама боре за потомство.

"Иако је Република Српска у поређењу са другим развијенијим земљама, много мања, захваљујући Вашим визијама и финансијској подршци можемо да се похвалимо са многобројним правима, посебно из области репродуктивног здравља због чега смо постали лидер у БиХ", наводи се у саопштењу.

У Удружењу подсјећају да је хиљадита беба рођена вантјелесном оплодњом подстрек и нада да се никада не одустане од борбе за потомство.

"Свим паровима велико олакшање и сигурност улива и здравствена установа `Медико-С` који су због свог професионалног приступа са докторицом Сањом Сибинчић на челу израсли у клинику за коју можемо са правом да кажемо да је једна од најбољих у региону", истичу у Удружењу.

Они напомињу да је највећи број дјеце породица које окупља ово удружење дошло на свијет управо захваљујући стручности, посвећености и ангажману цијелог "Медико-С" тима.

"То је клиника која је настала, развила се и расла заједно са Републиком Српском, а нама бескрајно значи, јер своју шансу да постанемо родитељи не морамо да тражимо у иностранству, већ нам је то омогућено, управо, у нашој републици", наводи се у саопштењу Удружења кога је потписала предсједник Снежана Мисита.