latinica  ћирилица
04/05/2018 |  12:19 ⇒ 12:42 | Аутор: СРНА

РУГИП- Заштита имовине од суштинског значаја

Закони које је Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, у сарадњи са Правобранилаштвом Републике Српске, припремила и упутила у процедуру од суштинског су значаја за заштиту имовине Српске, јединица локалне самоуправе, изјавила је директор ове управе Босиљка Предраговић.

"Надам се да ће Влада Српске препознати предложена законска рјешења и упутити их Народној скупштини на законску процедуру и усвајање", рекла је Предраговићева новинарима у Источном Сарајеву.

Према њеним ријечима, један од тих закона је Закон о измјенама и допунама закона о стварним правима, за који се веже и Закон о измјенама и допунама закона о премјеру и катастру Републике Српске.

"Ту је и закон који се односи на посебне поступке за рјешавање експропријација за ауто-пут Коридор `Пет це` и дионицу ауто-пута Бањалука-Добој, које још није ријешено", навела је Предраговићева.

Она је истакла да је ове године први пут од оснивања Управе урађена детаљна анализа извјештаја свих подручних јединица, односно анализирани су запослени са личним задужењима, њихова ефикасност и резултати рада.

"Тако смо увидјели који су проблеми и како да нам то буде темељ за доношење нових акционих планове, те како да унаприједимо рад Управе", нагласила је Предраговићева.

Правобранилац Милимир Говедрица рекао је новинарима да су, прије свега, потребне измјене и допуна закона о стварним правима да би на што бољи начин била заштићена имовина Републике Српске, посебно имајући у виду такозвану војну имовину.

Шеф подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Шековићи Достана Шулић навела је да је годишњи састанак добро организован, с циљем што бољег функционисања Управе и подручних јединица.

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове једном годишње организује заједнички састанак руководства и шефова свих 47 подручних јединица, ради сумирања резултата рада и утврђивање смјерница за даљи рад.