latinica  ћирилица
10/05/2018 |  19:03 ⇒ 11/05/2018 | 08:04 | Аутор: РТРС

Демантована лажна вијест БН телевизије

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић обраћајући се у Народној скупштини Српске рекла је да демантује вијест која је недавно изашла у јавност, у којој се наводи да је она издала наређење да се воденим топовима растјерују окупљени грађани са Трга Крајине, који траже "Правду за Давида.
Жељка Цвијановић - Обраћање у НСРС - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић - Обраћање у НСРСФото: РТРС

"Морам рећи да је та вијест намјерно пуштена у појединим медијима, од стране злурадих људи, који покушавају да на све могуће начине баце љагу на институције Српске, а посебно на МУП Српске", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да вјерује у институције Српске и затражила од њих да дођу од истине у вези са смрћу 21-годишњег младића Давида Драгичевића из Бањалуке.

У вези с овом информацијом, огласили су се и из Бироа Владе Српске.

Поводом лажне вијести која је објављена на порталу БН телевизије, у 17.51 часова, а у којој се наводи да се "премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић залаже да полиција растјера групу "Правда за Давида", те да је то "тражила на затвореним састанцима најужег руководства СНСД-а и Републике Српске" и "предлагала да специјална јединица МУП-а Српске интервенише, а чак уколико буде потребно, да употријеби и водене топове", из Бироа Владе Српске истичу да предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, нити било ко из Владе, нити из Савеза независних социјалдемократа, никад није предлагао било шта слично, посебно не оно што је објављено на порталу БН телевизије.

Позивају БН телевизију да у циљу објективног информисања јавности, поштујући новинарске кодексе, престане да шири лажне и неистините информације.

Како из Бироа наводе, од БН телевизије очекују да ову грешку исправе и да овај демантиј објаве у цјелости на свом порталу, као и у централној информативној емисији Дневник 2 БН телевизије, у четвртак, 10. маја 2018. године, са почетком у 19.30 часова.