latinica  ћирилица
18/05/2018 |  16:25 ⇒ 18:13 | Аутор: РТРС

Теслић: Пет породица погинулих бораца ријешило своје стамбено питање

Пет породица погинулих бораца и ратних војних инвалида на подручју општине Теслић, данас је ријешило своје стамбено питање.

Славојка Стојановић из Липља, мајка погинулог борца, каже да је годинама живјела као подстанар. Кров над главом за њу је велико олакшање. 

"Погинуо ми син и захваљујем се онима који се брину о стану да нас збрину", додала је Славојка Станојевић.

Стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, заједнички реализују ресорно министарство и општинска управа. Сагласни су да постоји још породица из борачких категорија које чекају рјешење овог проблема. 

"Овим чином наравно нису ријешене све породице и данас смо на састанку заједно са министром ово питање расправили", изјавио је замјеник начелника општине Теслић Милован Станковић.

"Ми тражимо модалитете како да то доведемо до краја. И надамо се да ћемо у сарадњи са локалним властима, у смислу, да локалне власти заједно са нама и својим структурама, на локалном нивоу дођемо до тачних података, да препознамо и комисијски утврдимо који то људи нису ријешили стамбено питање", истакао је министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Српске Миленко Савановић.

У Републици Српској стамбено је збринуто осам хиљада 256 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије. За те потребе као и додјелу бесповратних новчаних средстава, Влада Српске уложила је 150 милиона марака.