latinica  ћирилица
18/05/2018 |  16:50 | Аутор: СРНА

Илинчић и Субашић именовани за в.д. директоре инфраструктуре и транспорта у ЖРС

Надзорни одбор "Жељезница Републике Српске" на данашњој сједници смијенио је досадашње директоре инфраструктуре и превоза и на те позиције у својству вршилаца дужности именовао Бранка Илинчића, дипломираног инжењера, и Драгана Субашић, саобраћајног инжењера, рекао је Срни предсједник Надзорног одбора Ратко Ђуричић.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

"Надзорни одбор је одавно био незадовољан пословањем предузећа јер је досадашња управа имала проблеме са извршењем планова пословања. Инфраструктура и превоз су основне дјелатности ЖРС и ту смо тражили већу продуктивност", навео је Ђуричић.

Он је истакао да су ЖРС и у фази реформе због чега Надзорни одбор сматра да је потребна ефикаснија управа која може пратити тај процес и, с друге стране, извршавати планове пословања.

Ђуричић је нагласио да ресорно министарство сада ствара амбијент за реформу ЖРС јер се покушава исправити много тога што је лоше урађено у прошлости.

Он је навео да је неопходна финансијска консолидација и стварање предуслова за даљи рад напредак предузећа, нагласивши да су створени сви предуслови за кредит Свјетске банке, али да то зависи и од нивоа БиХ јер су потребне одређене сагласности.