latinica  ћирилица
18/05/2018 |  17:56 ⇒ 18:05 | Аутор: Агенције

Пуцњава у средњој школи у Тексасу, осморо убијено

Најмање осам особа убијено је у пуцњави у средњој школи у Санта Феу, у америчкој држави Тексас, јавља "Си-Ен-Ен". Осумњичени за пуцњаву је ухапшен, рекао је новинарима помоћник директора Крис Ричардсон.
Пуцњава у школи у Тексасу - Фото: Screenshot
Пуцњава у школи у ТексасуФото: Screenshot

У саопштењу се наводи да је инцидент исконтролисан и да јединице за спровођење закона раде на обезбјеђивању зграде и пребацивању ученика на другу локацију.

Помоћник директора школе је за КТРК изјавио да је осумњичени у притвору, пренио је АП.

Током инцидента, ученицима је речено да се евакуишу, а особље им је савјетовало да претрче на другу страну улице и да се сакрију.

На инцидент су одговорили агенти Федералног истражног бироа /ФБИ/, као и агенти Бироа за алкохол, дуван, ватрено оружје и експлозиве.

Агенција КТРК, која је повезана са агенцијом Си-Ен-Ен, јавила је да је наоружани нападач ушао на час умјетности и отворио ватру из оружја које је личило на сачмару.

Шериф округа Харис Ед Гонзалес навео је на свом налогу на Твитеру да је приведена још једна особа.

Просвјетне власти објавиле су на друштвеним мрежама да има повријеђених, али нису изнијеле више детаља.

Повријеђени се пребацују у болницу у оближњем граду Галвестон, рекао је портпарол те болнице, али није прецизирао број повријеђених нити је изнио друге детаље.

Према ријечима шерифа Гозналеса, најмање један полицајац је повређен.

Огласио се и амерички председник Доналд Тамп, који је написао на свом налогу на Твитеру да рани извјештаји не дјелују добро.

Ово је трећа пуцњава у школи у САД у протеклих седам дана, а 22. по реду од почетка године у САД.