latinica  ћирилица
18/05/2018 |  22:03 ⇒ 19/05/2018 | 10:02 | Аутор: РТС

Новак послије маратона савладао Нишикорија, сљедећи Надал

Ђоковић – Нишикори 2:1 (2:6, 6:1, 6:3). Новак Ђоковић је успио након преокрета да савлада Јапанца Кеија Нишикорија и пласира се у полуфинале мастерса у Риму. У борби за финале састаће се са старим знанцем Шпанцем Рафаелом Надалом.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Сјајан меч одиграли су Ђоковић и Нишикори. Велика борба, фантастични потези, "немогуће" лопте, наравно и велики промашаји, све је виђено на дашњем мечу. На крају Новак је имао више снаге и концентрације и стигао до заслужене побједе у његовом најбољем мечу у овој години. Нема много времена за опоравака је већ наредног дана слиједи борба за финале и дуел са Рафаелом Надалом.

Нишикори је знатно боље ушао у меч. На старту је одузео сервис нашем тенисеру. Новак је покушао да узврати, али Јапанац је успио да одбије тај напад. У петом гему противник поново прави брејк, а потом приводи сет крају - 6:2 у првом сету.

Други сет Новак је заиграо као препорођен уз два брејка је повео са 4:0, иако је у сваком од ова четири гема било брејк шанси, али наш тенисер је успео да искористи своје. Нишикори тада користи мали пад у игри нашег тенисера и враћа један брејк. Међутим, Ђоковић је био неумољив осваја и наредна два гема и добија други сет са 6:1.

После сета паузе Јапанац је успио да освоји свој сервис на старту одлучујућег сета. Новак, након освојеног свог сервиса долази до брејка предности. Већ у наредном гему Нишикори је успио да врати брејк.

У седмом гему српски тенисер поново долази до брејка предности. Потом послије велике борбе успијева да освоји свој сервис и поведе са 5:3. На сервис противника Ђоковић осваја две везане меч лопте, користи прву за 6:3 у одлучујућем сету.