latinica  ћирилица
20/05/2018 |  10:10 | Аутор: СРНА

Човић за посјету Ердогана сазнао из медија

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да је за данашњу посјету турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана БиХ сазнао из медија, те да се нада да предизборни скуп, који организује у Сарајеву, неће оставити никакве посљедице.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

"С позиције пријатеља БиХ, као и сви, добродошао је", рекао је Човић за Хрватску радио-телевизију.

Он је изразио наду да ће скуп протећи у миру и да неће оставити никакве посљедице - осим стратешких одредница које има Ердоган, због чега је то организовао у Сарајеву, одакле шаље поруке свијету.

Човић је навео да је Ердоган најава једног таквог окупљања изазвала огромна промишљања са друге позиције из читаве ЕУ.

"Када смо разговарали са пријатељима из Аустрије, Њемачке Швајцарске, јасно су нам указали на тај проблем, мислећи да смо ми домаћини", рекао је Човић.

Човић је нагласио да је као хрватски члан Предсједништва свјестан разних утицаја на БиХ, која се намеће као центар разних интереса.

Он каже да то најбоље показује најновији мигрантски талас који, истиче, није случајан, већ снажно подстакнут у времену снажне политичке активности.

"Наш је задатак послати снажну поруку да је европски пут, једини пут за БиХ", оцијенио је Човић.

Када је ријеч о Изборном закону, Човић је изразио сумњу да ће доћи до договора.

"Изборни процес је почео и сада би то било непримјерено. Ми сада морамо створити амбијент да не дође до кризе која се најављује у имплементацији изборног резултата", рекао је Човић.