latinica  ћирилица
22/05/2018 |  11:42 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У акцијама "Фокус" и "Требевић" ухапшено 19 лица

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске заједно са припадницима ПУ Зворник, ПУ Источно Сарајево и ПУ Трребиње реализовали су оперативне акције кодног назива "Фокус" и "Требевић" које су усмјерене на сузбијање производње и промета опојних дрога, те недозвољене трговине, потврђено је за РТРС.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

У оквиру ових акција слободе је лишено 19 лица, а претреси су извршени на 21 локацији на територији града Зворник и општина Власеница, Милићи, Соколац, Пале и Гацко, саопштено је из МУП-а Српске.

Ради се о организованим криминалним групама који су на подручју Источног Сарајева, Зворника, Пала и Гацка вршиле промет разних опојних дрога као и промет акцизном робом без маркица - цигарета, потврђено је за РТРС.

Незваничмо сазнајемо да су на подручју ПУ Источно Сарајево слободе лишени Мачар Владимир, Марковић Дејан, Поњарац Велимир, Чобовић Јована и Пржуљ Срђан, на подручју ПУ Зворник Самарџић Миленко, Вуковић Велибор, Ђуручић Жељко, а на подручју ПУ Требиње Зиројевић Младен, Маврак Велибор, Телебак Александар, Слијепчевић Драган, Мучибабић Богдан, Кандић Ведран, Антељ Томо, Миљанић Дејан, Шукић Благоје и Денда Катарина.

У акцији је заплијењено више врста опојних дрога. Заплијењено је око 0,5 килограма опојне дроге хероин, марихуану, кокаин, већа количина цигарета без акцизне маркице - укупно 29.110 паклица цигарета, прецизна вага за вагање и муниција.

Над лицима је у току криминалистичка обрада након чега ће у законском року бити спроведени у надлежност Окружног јавног тужилаштва Требиње и Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.