latinica  ћирилица
27/05/2018 |  10:27 | Аутор: РТРС

Голден Стејт заказао мајсторицу Хјустону

Кошаркаши Голден Стејта савладали су Хјустон у шестој утакмици финала западне конференције НБА лиге са 115:86 (22:39, 29:22, 33:16, 31:9) и тако заказали посљедњу, седму борбу, односно мајсторицу.
Хјустон - Фото: Getty Images
ХјустонФото: Getty Images

"Ратнике" је до изједначења у серији водио Клеј Томпсон који је имао можда и најбољу партију у читавом плеј-офу до сад, 35 поена уз шест скокова (шут за три 9/14).

Иако су Стеф Кари (29п, 6ас, 5ск) и Кевин Дурент (23п, 4ас, 7ск) одиграли "нешто слабије", Томпсон је то лако надомјестио, преузевши улогу главног на паркету.

- Не знам да ли сам рођен за ово, али сам се свакако "убио" радећи како бих дошао до ове тачке. Мислим... Може се рећи да сам рођен за ово - истакао Клеј послије заслужено добијене награде за играча утакмице.

Џејмс Харден није био далеко од њега, а постигао је 32 поена уз девет асистенција и седам скокова. Предводник Хјустона је погодио четири тројке из 12 покушаја, али и да их је све убацио, вјероватно не би успио да преокрене ситуацију на паркету

Посљедњи меч у серији игра се на терену Рокетса, а побједник тог меча ће ићи у велико финале са бољим из серије Бостон - Кливленд, гдје је такође 3:3.