latinica  ћирилица
27/05/2018 |  11:16 | Аутор: СРНА

Милишић: Канцеларија у циљу заштите српске имовине

Предсједник Асоцијације удружења расељених, повратника и избјеглица у Републици Српској Војислав Милишић сматра да ће почетак рада канцеларије у Српској за помоћ о имовини у ФБиХ имати велики значај ради заштите и спречава злоупотребе српске имовине у том ентитету.
Војислав Милишић - Фото: илустрација
Војислав МилишићФото: илустрација

"Почетак рада ове канцеларије имаће велики значај да помогне да се направи више реда у земљишним књигама у ФБиХ, како би имовина чији су власници Срби кроз папире прешла у њихово власништво", рекао је Милишић.

Он је рекао да је у протеклом рату расељен велики број српског становништва из ФБиХ због чега нису редовно вођене оставинске расправе и ријешени имовински односи.

"Највише земљишта у БиХ је у власништву Срба, због чега Срби имају интерес да се отвори ова канцеларија како би се коначно ријешило питање њихове имовине у ФБиХ", каже Милишић.

Он је рекао да се српска имовина у ФБиХ злоупотребљава тако што друга лица без надоканде користе имовину, продајом имовине трећим лицима, издавањем у закуп српске имовине, те бесправном сјечом српске шуме.