latinica  ћирилица
27/05/2018 |  11:37 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Велика Русија стаје иза српског народа

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је да то што је предсједник Русије Владимир Путин нашао времена да се састане са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком говори да подршка Русије није само симболичког значаја, него директна порука према свима онима који нису добронамјерни према Српској да велика Русија стаје иза српског народа.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Говорећи о посјети предсједника Републике Српске Милорада Додика Русији, Анђелковић је рекао да његов сусрет са Путином као лидером велесиле говори много о Путиновом ставу према српском народу генерално, према Србима у Републици Српској, према Републици Српској и о узајамним односима на високом нивоу између Додика и Путина лично.

"То је директна порука да велика Русија стаје иза српског народа, да је у томе доследна и да ће нас подржати у складу са међународним правом, јер Срби и овако не траже ништа друго осим онога што су добили у Дејтону", рекао је Анђелковић за Срну.

Он је истакао да Срби само инсистирају да досљедном поштовању Дејтона, док Сарајево и неки западни кругови који га подржавају, све вријеме поткопавају Дејтон.

"Уз руску подршку можемо да будемо сигурни да ће Српска бити у стању да се избори за своја изворна овлашћења и да неће допустити даљу ерозију своје државности", рекао је Анђелковић.

Он каже да је посјета Додика Санкт Петербургу само потврдила такву политику Русије, али и спремност Бањалуке да непопустљиво брани националне интересе уз подршку свих фактора који су спремни да стану уз њу.

"Руси су свесни тежине положаја у коме се налази српски народ, а поготово Република Српска и веома цене нашу истрајну борбу против истих оних који угрожавају Русију. Русија данас осећа колико је тешко и тако моћној држави када се нађе у изолацији западних сила, када се суочи са санкцијама и разним видовима непријатељског деловања. Онда могу да замисле колико је то тешко Бањалуци, Београду, односно српском народу", рекао је Анђелковић.

Он каже да све то код Руса изазива осјећање солидарности и поштовања, а поготово је поштовање усмјерено ка Додику кога доживљавају као врло храброг политичара који, иако предводи малу државу, спреман је да се храбро супротстави свим оним опасностима са којима се носи и велика Русија.