latinica  ћирилица
27/05/2018 |  12:25 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

И.Н.Сарајево- Освештан централни споменик погинулим борцима (ФОТО)

На војничком гробљу Врањеш у Источном Новом Сарајеву, гдје је сахрањено 96 погинулих српских бораца, данас је освештан централни споменик погинулим борцима у Одбрамбено отаџбинском рату.
Источно Ново Сарајево - освештан централни споменик - Фото: РТРС
Источно Ново Сарајево - освештан централни споменикФото: РТРС

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да му је драго што је завршена градња споменика и постављена ограда око гробља у дужини од око 165 метара, у шта је уложено око 15.000 КМ.

Ћосић, који је положио вијенац на споменик, захвалио је општинској Борачкој организацији за бригу и пажњу коју, уз подршку општинске управе, поклања борачким категоријама у Источном Сарајеву.

Он је истакао добру сарадњу локалне заједнице и општинске Борачке организације када је ријеч о помоћи и подршци борачким категоријама.

Ћосић је истакао да су прошле године обновљени сви спомен-крстови на војничком гробљу у Миљевићима, те додао да ће општина наставити да помаже и довршетак изградње храма Светог Варнаве на Врањешу.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак захвалио је Ћосићу за подршку, а посебну захвалност упутио је протојереју-ставрофору Војиславу Воји Чаркићу, чувеном попу Жући за кога је рекао да је током рата "и по дану и по ноћи, под снајперским хицима и гранатама муслиманских фаланги, сахрањивао српске борце и невине цивиле".

Овај догађај организовали су Борачка организација ове општине, у сарадњи са управом општине Источно Ново Сарајево и свештеницима храма Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу Бошку Тошовићу и Тихомиру Мотики.