latinica  ћирилица
27/05/2018 |  14:33 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Захвалност Русији што показује интерес за Српску на највишем нивоу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је као веома успјешне посјету Русији и разговор са руским предсједником Владимиром Путином, те захвалио Русији што показује пажњу на највишем нивоу за Републику Српску.
Додик и Путин - Фото: РТРС
Додик и ПутинФото: РТРС

Додик је подсјетио да је током Међународног економског форума у Санкт Петербургу, који организује Путин, разговарао са руским предсједником о темама које су веома битне за Српску.

- Добили смо подршку у настојању да очувамо стабилност и мир, да очувамо Дејтонски споразум...Разговор који сам имао је разговор и подршка Републици Српској и ја вјерујем да ћемо у мјесецима и годинама које долазе нашу сарадњу још више продубити - рекао је Додик у Београду.

Према његовим ријечима, основна порука Русије је управо очување мира и стабилности, јер само тако може да се економски и привредно развија и да се отварају нова радна мјеста.

Он је додао да је у том погледу Русија веома присутна са становишта улагања у енергетски сектор у Српској, о чему је разговарао са Путином.

Додик каже да је разговарао са Путином и о реконструкцији двије термоелектране у Републици Српској - Гацко и Угљевик, гдје треба продужити вијек трајања самих електрана.

Било је ријечи и о томе да се у бијељинској фабирици Орао покуша организовати ремонтни центар за све старе моторе за хеликоптере руске производње који се налазе у региону.

Додик сматра да ће ове теме, о којима је разговарао са Путином, успјешно бити реализоване, као што је успјешно реализовано и све остало што су до сада заједно радили.