latinica  ћирилица
28/05/2018 |  11:05 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

Синиша Мали предложен за новог министра финансија

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су досадашњег градоначелника Београда Синишу Малог за мјесто министра финансија Србије препоручиле несумњиво професионалне квалификације, као и успјех у протекле четири године у рјешавању финансијских и развојних проблема Београда, те покретање озбиљног инвестиционог циклуса.
Синиша Мали - Фото: ТАНЈУГ
Синиша МалиФото: ТАНЈУГ

"Показао је да је тимски играч, не плаши се напорног рада, критике, не одустаје због измишљених афера и не плаши се тешких одлука", истакла је Брнабићева на сједници Скупштине Србије образлажући приједлог да Мали буде изабран за новог министра финансија Србије.

Брнабићева је додала да су његови успјеси, знање и особине оно због чега вјерује да је најбољи кандидат за министра финансија, те је замолила посланике за подршку.

Она је навела да је Малог, када је постао градоначелник Београда, дочекало 1,18 евра милијарди дуга Града Београда, а данас је тај дуг преполовљен, исплаћене су све обавезе, а дефицит смањен за четири пута.

"Београд је први пут у историји добио кредитни рејтинг", рекла је Брнабићева, те подсјетила на остала достигнућа Малог на мјесту градоначелника, која се односе на привлачење страних инвестиција, стамбену изградњу, сређивање комуналних услуга, пројекат "Београд на води", смањење незапослености, изградњу вртића и друго.

Према њеним ријечима, Малог је за мјесто министра финансија препоручила стабилна локална самоуправа и то што је Београд постао највећа инвестициона дестинација у овом дијелу Европе.

Досадашњи градоначелник Београда Синиша Мали предложен је за министра финансија умјесто Душана Вујовића, који је 7. маја поднио оставку из личних разлога.