latinica  ћирилица
28/05/2018 |  13:08 ⇒ 29/05/2018 | 07:41 | Аутор: РТРС

Изгорио аутобус који је превозио ђаке бањалучке Економске школе на екскурзију

Аутобус који је возио ученике бањалучке Економске школе на екскурзију у Верону, изгорио је у Италији. Повријеђених ђака нема. На Јутјубу је објављен аматерски снимак пожара.

Повријеђених ђака нема, потврђено је за РТРС из агенције "Стар Травел" која је организатор путовања.

Како сазнајемо, несрећа се догодила када је мотоцикл, након судара са возилом, ударио у аутобус и проузроковао пожар.

Мотоциклиста, у критичном стању, превезен је хеликоптером у Венецију.

Из школе је наведено да дјеца нису повријеђена, а исто потврђује и путничка агенција, задужена за превоз дјеце.

Бањалучке градске власти ће помоћи ученицима у Италији

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је са групом родитеља матураната бањалучке Економске школе који су изразили жељу да дјеца прекину екскурзију и врате се кући послије јутрошње саобраћајне незгоде у Италији у којој је изгорио њихов аутобус заједно са пртљагом и свим личним стварима, те истакао да је ка њима већ упућен аутобус.

Према посљедњим информацијама, сви ученици се осјећају добро и, на срећу, нема повријеђених у јутрошњој, тешкој саобраћајној несрећи, у којој је у потпуности изгорио аутобус у којем су учесници превожени на екскурзију.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, рекао је да је су власти Града Бањалука у контакту са конзулатом БиХ у Милану и да је договорено да се ученицима издају привремене путне исправе, пошто им је пртљаг остао у запаљеном аутобусу.

- Према првим информацијама, несрећа се догодила тако што је јутрос, око 9.30 часова, на неких 20-так километара од Лидо ди Јесола, мотоциклиста подлетио под аутобус, након чега је аутобус у потпуности изгорио заједно са свим стварима. На срећу, нико није повријеђен и то је оно што је најважније. Након првих информација о несрећи, ступили смо у контакт са МИП-ом БиХ и властима Лидо ди Јесола, које су понудиле на располагање сваку врсту помоћи како би пребродили ову ситуацију. Сад је приоритет да им се издају привремене путне исправе, што је већ договорено са конзултом БиХ у Милану, те да им се помогне у обезбјеђењу потребних ствари, с обзиром на то да је пртљаг изгорио заједно са аутобусом - рекао је Бањац.

Он је додао да су градске власти у сталном контакту са наставницима које ученике прате на екскурзији, те да ће потрудити да им помогну да наставе путовање.