latinica  ћирилица
28/05/2018 |  13:28 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела изградња водовода у Дракулићу (ФОТО)

У бањалучком насељу Дракулић данас су почели радови на изградњи водоводне мреже. Дужина мреже је 700 метара, а радове изводи предузеће Водовод Бањалука.
Почела изградња водовода у Дракулићу (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Почела изградња водовода у Дракулићу (Фото: banjaluka.rs.ba)

Изградњом водоводне мреже, биће ријешен проблем снабдијевања водом за око 20 домаћинстава у насељу Дракулић, који су до сада користили јавну чесму или локалне изворе, рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Дракулић, Жељко Дојчиновић.

Како је истакао градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, вриједност радова на водоводној мрежи је нешто више од 100.000 КМ.

- Ове године је у плану да се ради 17 водовода на подручју града, један дио из редовних буџетских средстава, док ће други дио бити допуњен из ребаланса, те из средстава Владе Републике Српске за капиталне инвестиције. На неколико водовода су већ започети радови, а овдје имамо у плану изградњу водовода дужине око 700 метара - истакао је Радојичић.

 

Директор бањалучког Водовода, Зоран Поповић, рекао је да би радови на изгради водоводне мреже у Дракулићу требало да буду завршени за 20 дана.

- Савјет МЗ Дракулић јесенас је кандидовао овај пројекат кроз који ће око 45 домаћинстава бити прикључено на водоводну мрежу. Имамо доста проблема са јавним чесмама и настојаћемо у наредном периоду да то ријешимо - рекао је Поповић.