latinica  ћирилица
28/05/2018 |  14:24 ⇒ 20:22 | Аутор: РТС

Полуфинале кошаркашке Суперлиге Србије: Звезда дочекује Партизан

Кошаркаши Црвене звезде од 18 часова дочекују вјечитог ривала Партизан у првом мечу полуфиналне серије Суперлиге Србије. У финале ће екипа која прва дође до двије побједе.
Вечити ривали у борби за финале домаће лиге - Фото: РТС
Вечити ривали у борби за финале домаће лигеФото: РТС

Раније него што су вјероватно планирали, црвено-бијели и црно-бијели "укрстиће копља" у борби за финале, у које ће се пласирати тим који први оствари двије побједе.

Звезда у ове дуеле и финиш сезоне улази "под морањем", пошто је Куп изгубила управо од Партизана у Нишу, док су трон регионалног такмичења препустили Будућности. Остаје им дакле још домаћа титула, како би се колико-толико спасила сезона.

"Нисмо узимали обзир да ли се игра на двије или три побједе. Прва побједа даје огромне шансе за пролаз. Мирно улазимо у меч, али са великом енергијом и срцем како бисмо одбранили нешто што су наши претходници освојили", поручио је Миленко Топић, тренер Црвене звезде, у најави овог првог дуела.

Његов колега са друге стране Ненад Чанак такође жели трофеј у домаћем првенству, без обзира што се са Звездом игра раније него обично.

"Мањак дербија даје већу драж полуфиналној серији. Мотив ће бити на високом нивоу и једних и других. Предност домаће публике умије да буде контратег. Није то одлучујући фактор", рекао је Чанак.

Утакмица у дворани "Александар Николић" почиње у 18 часова, а други сусрет заказан је за сриједу.

У другом полуфиналу састају се ФМП из Железника и Борац из Чачка.