latinica  ћирилица
28/05/2018 |  16:13 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Британски парламентарци заинтересовани за политичку ситуацију

Замјеници предсједавајућих Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић и Дома народа Сафет Софтић у разговору са члановима делегације британског Парламента у Интерпарламентарној унији позвали су Велику Британију да остане међу земљама које настављају да помажу својом медијацијом у политичким споровима у БиХ.
Састанак делегација Велике Британије и БиХ - Фото: klix.ba
Састанак делегација Велике Британије и БиХФото: klix.ba

Чланови британске делегације током разговора исказали су интересовање за општу политичку ситуацију у БиХ, посебно за функционисање парламента и начин доношења одлука у институцијама БиХ.

Парламентарце из оба дома британског Парламента занимало је и како се одвија процес европских и евроатлантских интеграција БиХ, те динамика реформи које се спроводе у оквиру тих интеграционих процеса, саопштено је из парламента БиХ.

Џаферовић и Софтић поздравили су посјету и снажно интересовање које Велика Британија и представници њеног парламента показују за БиХ, истичући да се реформски процеси у БиХ, упркос различитим блокадама и учесталим предизборним политичким размирицама, спроводе корак по корак ка жељеном циљу – чланству у ЕУ и НАТО, наводи се у саопштењу.

Оцјењујући да је БиХ на путу спровођења реформи и даље потребна снажнија подршка међународне заједнице, Џаферовић и Софтић позвали су Велику Британију да остане међу земљама које настављају да помажу својом медијацијом у политичким споровима у БиХ.

Британски парламентарци изразили су током састанка заинтересованост за јачање интерпарламентарне сарадње, како путем сусрета парламентарних делегација у међународним организацијама, тако и путем званичне размјене посјета руководстава оба дома Парламентарне скупштине БиХ и Парламента Велике Британије.