latinica  ћирилица
28/05/2018 |  17:14 ⇒ 17:16 | Аутор: СРНА

Ђокић: Интензивна сарадња Српске са европским земљама

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је данас у Бањалуци да Српска има интензивну сарадњу са европским земљама, те да је политика Владе Републике - што више европских партнера.
Петар Ђокић са делегацијом аустријске компаније "Келаг" - Фото: РТРС
Петар Ђокић са делегацијом аустријске компаније "Келаг"Фото: РТРС

"Република Српска има највећи обим спољнотрговинске размјене са европским земљама и ми и у наредном периоду желимо градити стабилне, обострано корисне односе са европским државама", рекао је Ђокић, који је разговарао са делегацијом аустријске компаније "Келаг" о наставку сарадње и улагању у Републику Српску.

Он је додао да Српска, кроз Споразум о дугорочној сарадњи, већ има развијену сарадњу са компанијом "Келаг", те да је ова компанија видљив и значајан партнер Српској у енергетским пројектима, саопштено је из ресорног министарства.

Делегација "Келага", коју је предводио директор компаније за Југоисточну Европу Кристијан Шварц, захвалила је на досадашњој веома доброј сарадњи са Републиком Српском, посебно Министарством индустрије, енергетике и рударства и Владом у цјелини, као и са другим учесницима у енергетском сектору Српске.

Потврђен је обострани интерес за даљу сарадњу, а представници компаније "Келаг" изразили су спремност да и у будућности инвестирају у Републику Српску, нарочито у област хидро и вјетроенергије.