latinica  ћирилица
06/06/2018 |  15:16 | Аутор: СРНА

Свједок: Елфета Весели 1992. боравила у Хрватској

У наставку суђења Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића у Зворнику 1992. године, свједок одбране Веселијеве, Антон Милковић је пред Судом БиХ рекао да је оптужена са породицом као избјеглица боравила у његовој кући у Хрватској током 1992. године.
Елфета Весели - Фото: СРНА
Елфета ВеселиФото: СРНА

Милковић је рекао да је оптуженој Весели и њеној породици у априлу 1992. године изнајмио кућу у селу Лич у Хрватској.

- Тад је био покоп Шевчету у Личу - рекао је Милковић, објаснивши да је ријеч о брату оптужене и да је она присуствовала сахрани.

Милковић је навео да је имао сазнања да је Веселијева након мјесец или два од сахране отишла у БиХ по свог оца, те да се вратила у јесен и ту остала до краја 1992. године, преноси Бирн.

Свједок је навео да није често долазио у ту кућу, будући да је живио у оближњем селу Фужине, али да је полиција била упозната да је породица оптужене боравила у Личу. Додао је да никада није Веселијеву виђао у униформи.

Заједно са Веселијевом, за злочин почињен у Зворнику суди се и Сакибу Халиловићу. У оптужници се наводи да је Халиловић био командант Диверзантског вода здружених јединица Липље-Каменица, и да је у засеоку Бајрићи у љето 1992. посматрао свирепо убиство 12-годишњег дјечака српске националности Слободана Стојановића. Њега је, према оптужници, заклала Веселијева.

Суђење ће бити настављено 13. јуна.