latinica  ћирилица
15/06/2018 |  10:43 | Аутор: СРНА

Малешевић: Унапређење наставног процеса циљ

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је да је циљ ресорног министарства да унаприједи наставни процес у школама у Српској, како би савладавање нових наставних садржаја за ученике било што подстицајније и код њих развило креативност и интересовање за драгоцјеним сазнањима.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

Малешевић је ученицима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Српској честитао завршетак наставе у школској 2017/18. години, те поручио да стечено знање увијек отвара нове видике, а радозналост и жеља за новим открива таленте.

"Иако је школска година иза нас за неке ученике била више, а за неке мање успјешна, увјерен сам да су сви богатији за нова знања и нова пријатељства. Савјетујем вам да уз заслужени одмор, искористите дане распуста и да обновите неке лекције које су важне за наставак школовања", поручио је Малешевић у честитки.

Он истиче да је, у сталним настојањима да унаприједи образовни систем, Министарство просвјете и културе донијело нова законска рјешења у области основног и средњег образовања која акцентују исходе учења, који су кључ конкурентности код запошљавања или наставка школовања.

"Уз захвалност наставницима на посвећености васпитавању и образовању младих генерација, свима желим да предстојећи распуст проведу у добром расположењу и у друштву породице како би се одморили и припремили за нову школску годину и изазове, као и још боље резултате рада", наводи се у честитки.

Настава у школској 2017/18. години у основним школама биће завршена најкасније у петак, 22. јуна, док је јуче окончана у средњим школама.

Из Министарства наводе да ће настава у школској 2018/19. години почети 3. септембра.