latinica  ћирилица
16/06/2018 |  09:44 ⇒ 09:58 | Аутор: СРНА

Пет мјесеци од убиства Ивановића, без помака у истрази

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је у на данашњи дан прије пет мјесеци. Убице још нису пронађене.

Оливер Ивановић убијен је ујутро 16. јанура испред просторија канцеларије своје странке са шест метака с леђа, из аутомобила у покрету.

Упркос обећањима, убиство није расвијетљено. Функционер Грађанске иницијативе Ксенија Божовић рекла је да ни чланови породице  Ивановића, а ни његови најближи сарадници немају никакве информације о току истраге.

По њеним ријечима, разочарање у истрагу и њен исход повећала је и недавна изјава представника КФОР-а да ће се укључити у процес ако буду позвани.

- Нама није битно да ли ће истрагу водити српски, косовски или међународни органи, важно нам је да се истина о убиству открије - рекла је Божовић која сматра да је сасвим непрофесионално, ако неко тек сада треба да позива КФОР.

Приштинско тужилаштво навело је, како је крајем маја саопштила Божовићева, да камере на просторијама Гстранке пред којима је убијен Ивановић, нису снимиле ништа, јер су у квару биле 12 дана, а прорадиле су тек 10 минута након убиства.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је у четвртак да ће наредних дана изнијети неке инфорације о убиству Ивановића.

- Нећу сада да говорим о томе, али наредних дана ћу се обратити народу и рећи и о другим случајевима везаним и за Ивановића и за неке друге ствари. Па ће се можда људи изненадити одређеним информацијама које сазнају - казао је Вучић.

Божовићева је поводом те изјаве додала да породица и сарадници Ивановића очекују да чују сваку релевантну информацију о убиству.

И предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи најављивао је да ће убице бити брзо откривене.