latinica  ћирилица
16/06/2018 |  16:28 ⇒ 17/06/2018 | 08:42 | Аутор: РТРС

Република Српска уз Луку Јовића на Мундијалу у Русији

Очи јавности у Србији упрте су ка Русији гдје се одржава планетарна смотра фудбала, а са ништа мање пажње прати се и у Републици Српској. Са посебном пажњом ће утакмице Србије пратити мјештани села Батра код Бијељине, који се поносе чињеницом да је репрезентативац Лука Јовић управо из овог малог семберског мјеста.

Заједничко праћење утакмица из кафића овдје је постала традиција, па ће и ове године родитељи Луке Јовића, Светлана и Милан, заједно са пријатељима свакодневно пратити дешавања из Русије.

"Лука је одавде одлазио и на Звездине утакмице, па недавно и у Берлин два дана. У недјељу је био поново овдје и одавде отишао на Мундијал у Русију, прича Милан Јовић, Лукин отац.

Подршку ће имати и од мајке која је Лукин вјерни навијач.

"Наравно да сам јако поносна на њега. Срце ми је заиста велико и једва стоји у грудима. Стварно ми је драго и много сам срећна што је Лука ту гдје јесте", каже мајка Светлана Јовић.

Најбољи пријатељи и комшије помно ће пратити дешавања у Русији.

"Слава му није ударила у главу ни једног трена. Он је остао чврсто на земљи. Чујем се с њим свакога дана. Рекао ми је да је атмосфера у репрезентацији одлична. Да ли ће то донијети успјеха или не, остаје да се види", наглашава Предраг Стојановић, пријатељ и комшија породице Јовић.

На само пар километара од породичне куће Јовића је и имање Саве Милошевића.

Два мала села са око стотинак кућа дала су два репрезентативца, што довољно говори о љубави и великом таленту којi посједују спортисти са ове стране Дрине.