latinica  ћирилица
16/06/2018 |  21:17 | Аутор: СРНА

Трамп: Послаћу у Јапан 25 милиона Мексиканаца

Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је јапанском премијеру Шинзу Абеу на самиту Г7 да би у његову земљу могао послати 25 милиона Мексиканаца због чега би могао да изгуби изборе, пише данас амерички дневник "Вол стрит журнал".
Доналд Трамп (Фото: https://twitter.com) -
Доналд Трамп (Фото: https://twitter.com)

Самит Г7 окончан је на изненађујући начин након што је Трамп отишао раније и потом је одбацио заједничко саопштење и критиковао канадског премијера Жастина Трудоа.

Према писању листа који се позива на европске званичнике, иза кулиса самита Трампове колеге биле су зачуђене његовим изјавама од трговине до тероризма, те миграције.

Према ријечима једног од званичника ЕУ, Трамп је у једном тренутку описивао миграцију као велики проблем за Европу, а потом се обратио јапанском премијеру којем је рекао да "нема тај проблем, али да му може послати 25 Мексиканаца због чега би врло брзо остао без функције".

Други извор наводи да када је тема разговора био тероризам, Трамп се окренуо француском предсједнику Емануелу Макрону истичући "да би он требало да зна све о томе, јер су сви терористи у Паризу".

Из Макронове канцеларије данас су саопштили да овај медијски извјештај није истинит.