latinica  ћирилица
18/06/2018 |  18:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд: Хоти актуелизује фашистичке снове о "великој Албанији"

Свако јавно изношење претензија према туђим територијама јесте пијетња стабилности региона и неминовно утиче на погоршање међунационалних односа на Косову и Метохији, саопштила је данас владина Канцеларија за Косово и Метохију.
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC) - Фото: ТАНЈУГ
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC)Фото: ТАНЈУГ

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије наводи да најновијом провокацијом функционер ДПК Реџеп Хоти поново актуелизује фашистичке снове о стварању такозване "велике Албаније", али и такозване "зелене трансферзале" на Балкану.

"Умјесто што пријети непостојећом силом, Хоти и његове страначке колеге би требало да се позабаве питањем зашто млади људи главом без обзира бејже пут Запада из њихове криминално-терористичке творевине", поручује се у саопштењу.

Ратоборна реторика Реџепа Хотија, истиче се, почива на лажној представи о сопственој снази, као и на страху због чињенице да се широм свијета све више увиђа да је подршка албанским сепаратистима на Косову и Метохији била грешка и да је њихова криминална творевина, настала на насиљу и кршењу међународног права, неодржива.

"Србија ће наставити да конструкивно доприноси стабилности региона и да са одговорним дијелом међународне заједнице ради на изградњи одрживог мира на овим просторима", наводи се у саопштењу

Хоти је раније данас рекао да подјела Косова, коју заговарају српски званичници, није на дневном реду, а ако би била онда би то подразумијевало да Косову припадне Санџак и дио југа Србије.