latinica  ћирилица
20/06/2018 |  15:39 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Роган не зна мотиве напада

Још један физички напад у Билећи на локлане политичаре. Мета напада овог пута био је предсједник Скупштине општине, Срђан Роган. Након што je претучен јуче у центру града, Роган је упућен на лијечење у требињску Болницу.

Роган каже да се све одиграло јуче поподне на улици у центру града, када су двојица његових суграђана, Жељко Вујовић и Милан Дунђер, поред њега зауставили аутомобил.

- Изашли су из аутомобила, почели да ме ударају по глави и изгубио сам свијест - каже Роган.

Задобио је повреде главе, шаке, надлактице и ноге. Пружена му је прва помоћ у Дому здравља у Билећи, након чега је упућен у требињску Болницу. Каже да не зна и не жели да нагађа који су мотиви напада на њега.

- То препуштам надлежним органима да истраже, имам повјерења у њих - каже Роган.

Милан Дунђер, рођени брат одборника Дражена Дунђера из СРС др Војислав Шешељ, и Жељко Вујовић саслушани су у полицији, осумњичени за кривично дјело наношења тјелесних повреда.

- Лица су лишена слободе, од њих је узета изјава о наведеном догађају, а потом су пуштени на слободу - каже Јована Цвијетић, порпаролка ПУ Требиње.

Подсјећамо, иста двојица починилаца прије годину и по физички су напала тадашњег одборника СНСД Радослава Брчића.

Овај догађај још је један у низу инцидената везаних за билећку Скупштину и њене одборнике. Срђан Роган, раније члан ПДП-а, недавно је напустио опозиционе редове и прикључио се скупштинској већини окупљеној око СНСД.