latinica  ћирилица
21/06/2018 |  19:16 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Додик: Власеница примјер развоја локалне заједнице

Током посјете општини Власеница, предсједник Републике Милорад Додик најавио је помоћ Владе од 500.000 марака за нормално функционисање Дома здравља, изградњу кружног тока у центру, нове Полицијске станице и студентских домова при Шумарском факултету. Додик је, са начелником општине Мићом Краљевићем, обишао и новоотворени погон у предузећу Алпро, које је дио грчке Алу-мил групације.

Компанија Алпро носилац је привредног развоја власеничког краја. Запошљава 116 радника, извози и на свјетско тржиште и редовно измирује обавезе према запосленима и држави.

Зорица Кљештан радник компаније Алпро Власеница каже да су им редовне плате, те да су задовољни.

"Алпро је примјер приватне компаније која се ставља у функцију развоја локалне заједнице и Републике Српске, због чега ће имати подршку Владе кроз програме запошљавања и друге стимулативне подстицаје", истакао је предсједник Српске након обиласка новог погона за пластификацију алуминијумских производа у који је уложено 1,2 милиона марака.

Додик је захвалан грчким власницима и партерима што су улагали напоре и новац.

"То је видљиво. Ово је примјер како се развија једна локална заједница и Српска", каже Додик.

Владан Настић, директор компаније Алпро Власеница наводи да му је изутетно драго што је данас овдје предсједник.

"Алпро је опредјељен да остане овдје, да живи овдје, да дијели судбину ове локалне заједнице", рекао је Настић.

Начелник општине Мићо Краљевић каже да ће као начелник дати пуну подршку овој компанији.

У Власеници ће, како је најављено, бити изграђен кружни ток у центру града, за шта је Јавно предузеће Путеви обезбиједило 300.000 марака, ипланирана је изградња нове Полицијска станица за шта је издвојено 700.000. Ускоро ће се озбиљно радити и на новим програмима на Шумарском факултету.

"Као што знате Влада Србије обезбијеила је 1,5 милиона марака за изградњу студентских домова, чиме ће се још јаче етаблирати Шумарски факултет овдје у Власеници", истакао је Додик.

У радној посјети Власеници боравио је и министар здравља Драган Богданић, који је разговарао са руководством Дома здравља, којем је обећана помоћ Владе од 500.000 марака за санирање огромних финансијских проблема, с којима се суочава ова здраствена установа.