latinica  ћирилица
25/06/2018 |  13:11 ⇒ 16:59 | Аутор: СРНА

Кошарац: Бакирова политика и полтронство СзП подједнако опасни за Српску

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да "за Републику Српску подједнаку опасност представљају политика Бакира Изетбеговића и политика полтронства, попуштања и издаје коју су у протекле четири године у заједничким институцијама проводили представници такозваног Савеза за промјене".
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba) -
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba)

- Не зна се шта је опасније - Бакирова унитаристичка политика, тајна складишта наоружања и јавно звецкање оружјем "за не дај Боже" или прећутно одобравање и учешће представника СДС-а, ПДП-а и НДП-а у акцијама против Републике Српске и њених институција - рекао је Кошарац Срни, коментаришући проналазак новог тајног складишта наоружања у мјесту Матузићу код Добоја, на територији Федерације БиХ.

Према његовим ријечима, предстојећи општи избори биће битка за повратак снаге и достојанства српских представника у заједничким институцијама, који морају имати одлучан одговор на све изазове с којима се суочавају Република Српска и српски народ.

- Положај српских представника у Сарајеву никада, од Дејтона наовамо, није био тежи и никада се мање није уважавала њихова уставна улога. Све је то резултат издајничке и полтронске политике коју су у заједничким институцијама, по налозима странаца, проводили Младен Иванић и Младен Босић, а данас наставља Вукота Говедарица - упозорио је Кошарац.

Он је додао да Републику Српску не може да води човјек коме би то, како каже, био први озбиљан посао у животу.

- Говедарица може да води СДС јер политиком те странке већ годинама управљају странци. Вукотино је само да скрати фризуру, почешља се и чека да га стране амбасаде и агенти доведу на власт. Начекаће се, то је сигурно - навео је Кошарац.

Он је поручио да су у посљедњих 25 година пропали сви међународни пројекти чији су циљеви били унитаризација БиХ, те рушење Републике Српске и њених институција.

- Већ сада се може рећи да је пропао и пројекат којег су назвали "Савезом за промјене", а у октобру ће грађани Републике Српске то потврдити и ставити тачку на политику која никоме, осим неколици појединаца у Сарајеву, никакво добро није донијела - закључио је Кошарац.