latinica  ћирилица
25/06/2018 |  15:15 | Аутор: СРНА

Калабић: Међународна заједница благонаклона према Бошњацима

Замјеник предсједника Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Драго Калабић тврди да је проназалак наоружања у кући у селу Матузићи у Федерацији БиХ /ФБиХ/ показатељ да је међународна заједница благонаклона према Бошњацима.
Драго Калабић - Фото: РТРС
Драго КалабићФото: РТРС

"Проналазак наоружања није ништа ново. Након година искустава видимо како међународна заједница дјелује у БиХ, односно да је благонаклона према Бошњацима", рекао је Калабић Срни.

Он је изразио бојазан да је много средина у ФБиХ на које међународна заједница гледа благонаклоно јер је познат случај који се односи на набавку и сакривање наоружања у којем је учествовао функционер СДА Шемсудин Мехмедовић.

"Овакви случајеви се понављају и вјерујем да ће, нажалост, овога бити све више. Бојим се да међународни званичници много више знају о овоме него домаћа јавност, али ћуте и настављају са пристрасношћу и политиком двоструких стандарда", додао је Калабић.

Током рушења приватне куће у селу Матузићи, пронађено је шест ракета за ракетни бацач РПГ7, два ручна ракетна бацача М80 64 милиметра, три тромблонске мине, двије ручне бомбе, једна импровизована мина ратне производње и 1.350 метака калибра 7,62 милиметра, рекао је новинарима шеф Одсјека за уништавање експлозивних средстава Федералне управе Цивилне заштите Сеад Врана.

Он тврди да су минско-експлозивна средства уништена у петак, 22. јуна. Врана је најавио да ће у наредном периоду бити настављена претрага ове локације због сумње да има још наоружања.