latinica  ћирилица
25/06/2018 |  16:22 ⇒ 16:24 | Аутор: dnevni avaz

Полицајка осуђена због крађе бунде на "Аризони"

Тужилаштво Дистрикта Брчко БиХ доказало је оптужбе за крађу против полицијске службенице МУП-а Тузланског кантона Амире Бајрактаревић (33) усљед чега је пред правосуђем Дистрикта осуђена на казну затвора у трајању од шест мјесеци.
Пијаца Аризона - Фото: РТРС
Пијаца АризонаФото: РТРС

Њу је на ову казну неправоснажно осудио Основни суд Дистрикта пошто је закључио да су доказани наводи из оптужнице. Ради се о неправоснажној пресуди на коју је могуће поднијети жалбу.

Тужилаштво Дистрикта Брчко оптужило је полицајку Бајрактаревић да је 2. децембра прошле године на пијаци “Аризона“ у мјесту Поребрице, с циљем прибављања протуправне имовинске користи, из једног продајног објекта одузела за себе одјевни артикал вриједан 1.200 КМ. Она је, како се наводи у оптужници, из једног бутика са изложбене лутке скинула и одузела за себе и оштетила власника О.Х.

Оптужница против полицијске службенице кантоналног министарства унутрашњих послова, запослене у једној полицијској станици у Тузли, првобитно је потврђена пред Основним судом Дистрикта, а у даљњем току кривичног поступка оптужни наводи у потпуности су доказани.

Полицајка је процесуирана након што се у медијима појавио видеоснимак како на пијаци краде бијелу бунду. Полицајка је тада демантовала крађу.