latinica  ћирилица
25/06/2018 |  21:54 | Аутор: СРНА

Ђокић: Освојићемо 100.000 гласова на изборима

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је вечерас у Бањалуци да је увјерен да ће та странка на предстојећим изборима освојити најмање 100.000 гласова.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"То смо дефинисали као циљ и на бази тога мотивишемо активисте и чланство. Мислим да је то за нас достижно", рекао је Ђокић новинарима.

Он је изразио задовољство што је вечерас 500 нових чланова приступило СП и што су им додијељене чланске картице, истичући да то показује да се увећава снага ове странке.

"Број оних који нас подржавају у Бањалуци и другим општинама и градовима Републике Српске расте из дана у дан. То говори да је наш програм друштвено прихватљив, потврђен и неопходан овом друштву", рекао је Ђокић.

Он је истакао да ће се СП и даље борити за државу и друштво социјалне правде, за хуманије односе међу људима, за солидарност, социјалну правду, општи економски напредак и развој, те виши ниво слобода и правде.

Ђокић је оцијенио да је увјерен да грађани ту политику препознају и да у том смјеру и желе да појачају снагу СП, како би се у институцијама система остварила борба ове партије за човјека.

"И за унапређење живота, побољшање општих прилика, пуну нормализацију живота у нашој заједници и изградњу бољих односа у Српској и Српске са окружењем. Имамо визију и програм за будуће вријеме", рекао је Ђокић и додао да ће СП дати шансу младим кадровима.

Предсједник бањалучког Градског одбора СП Горан Селак навео је да је у посљедњих шест мјесеци, откад је преузео одговорност за вођење овог одбора, тој странци само у Бањалуци приступило више од 1.500 нових чланова.

"Нисам чуо да је игдје у Бањалуци, Српској или региону за шест мјесеци некој странци приступио толико велики број чланова", рекао је Селак.

Он је изразио задовољство што грађани Српске и Бањалуке препознају програм СП.
"Препознају да смо партија јединства, социјалне правде, солидарности и да нам је најважнији стратешки партнер обичан човјек", рекао је Селак.

Високи функционер СП Миленко Савановић у обраћању присутнима приликом додјеле чланских картица рекао је да су млади будућност те партије, те да вјерује у потенцијал и вриједности које заступа СП.

Подјели чланских картица присуствовали су високи функционери СП, бројни чланови и симпатизери партије, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Бањалуке и Српске.

У Градском одбору СП Бањалука подсјетили су да су 6. марта подијелили првих 500 чланских картица и додали да је ово наставак активности на омасовљењу партије у највећем граду Српске.