latinica  ћирилица
14/07/2018 |  10:50 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

Билећа - инфраструктурни пројекти вриједности око шест милиона марака

У Билећи се изводи неколико инфраструктурних пројеката, вриједности око шест милиона марака. Уз изградњу водоводне и канлаизационе мреже, асфалтирају се улице у градској зони, а у плану је и асфалтирање сеоских путева. У току је обнова и изградња три дјечија игралишта.

Мјештани насеља Селишта кажу да су након 40 година коначно дочекали нови асфлат. За педесетак домаћинстава нови асфалт много значи. Најављена је и градња игралишта за малишане, првог у овом дијелу града. 

"Значиће нам много асфалт стар 40 година, а једна је од напрометнијих улица. Велики дан за наше насеље, 50 домаћинстава и дјеце много. Градићемо и дјечије игралиште", рекао је мјештанин Добросав Кашиковић. 

"Рупе су биле велике било је скоро па непроходно. Захваљујемо се опшини за средства да се обнвои улица. Да није сложности не би било ништа", поручио је мјештанин Раде Сворцан.

За асфалтарање најпрометније улице у насељу из општинског буџета је издвојено 20 000 марака. За послове уређења игралишта планирано је 10 000 марака, док ће у асфалтирању сеоских путева осим општинског гранта учествовати мјештани са донацијама. 

"Тренутно инфраструктурних радова се изводи у вриједности шест милиона марака, четири милиона водовод и канализација, а за санацију саобраћајница и асфлат два милиона. асфалт за села, игралишта за дјецу. Проблем су извођачи", навео је начелник Одјељења за стамбено комуналне послове општине Билећа Раденко Попара. 

"Радимо дотрајале улице. За нове имамо у плану асфалт за четири,пет села и водовод такође". нагласио је начелник општине Билећа Миљан Алексић. 

За најзначајнији пројекат изградње водовода и канализације општина се кредитно задужила четири милиона марака, од чега би око 35 % требало да буду средства Владе РС. По том основу у овој години надлежни у локалној управи очекују милион марака, а новац ће уложити у изградњу нових прикључака на канализациону мрежу.