latinica  ћирилица
21/07/2018 |  16:43 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Ко су кандидати на листама из Семберије?

За девет директних мандата из Изборне јединице шест за Народну скупштину Републике Српске и три директна за Парламент БиХ из Изборне јединице два, увелико се воде политичке припреме. Пред бирачима из семберско-мајевичке регије и Посавине, на изборним листама налазе се звучна политичка имена, али и она имена чије ће обраћање бирачима бити изазов.

Српска демократска странка у Изборној јединици шест очекује да ће од девет мандата три посланика бити из СДС-а те да ће се борити и за четвртог. Желимир Нешковић, актуелни посланик, очекује нови мандат у скупштинским клупама, и тврди да је носилац листе СДС-а у Изборној јединици два за Парламент БиХ Обрен Петровић, најбоље рјешење.

- Зна се да град Бијељина, а уз то и мање општине као што су Лопаре и Угљевик, остварју напредак већ дужи низ година - каже Нешковић.

Пред бираче ће, први пут као носилац листе СНСД-а за Народну Скупштину Републике Српске, Недељко Ћорић, док се за Сарајево и Парламентарну скупштину БиХ припрема Војин Митровић.

- Очекујем апсолутну побједу Милорада Додика и Жељке Цвијановић. У то сам убијеђен, а очекујем и максималан број гласова за Народну скупштину и за Парламент БиХ, како бисмо имали власт и на нивоу БиХ и у Српској - каже Митровић.

Социјалистичка партија, под слоганом "Сигурно и слободно Социјалисти Српску граде", улази потпуно спремна и очекује добар изборни резултат јер је предсједник партије Петар Ђокић носилац листе у Изборној јединици шест за Народну скупштину, а носилац листе за ПС БиХ начелник општине Пелагићево, Симо Стакић.

- Са задовољством улазимо у изборну трку. Имамо пуне листе, имамо квалитетне људе и очекујемо да ће гласачи препознати квалитет и видјети оно што ми нудимо - каже Далибор Стевић, кандидат СП за посланика у НСРС.

Покрет Успјешна Српска први пут излази на парламентарне изборе у свих девет Изборних јединица и очекује добар изборни резултат. У изборној трци за Парламентарну скупштину БиХ неће учествовати. Носилац листе у Изборној једини шест за Народну скупштину Републике Српске је предсједник странке, Златко Максимовић.

- На нашој листи има доста нестраначких људи и по томе се разликујемо од соталих - истиче Максимовић.

На листи Партије демократског прогреса, од 14 кандидата за Народну скупштину, осам је из Бијељине. Носилац листе за ПС БиХ је Миленко Ристић из Лопара, а за Народну скупштину Републике Српске Миленко Вићановић.

- Очекујемо добар изборни резултат, не претјерано добар, у смислу освајања три посланичка мандата, али се надамо да ћемо имати два - каже Вићановић.

Добар изборни резултат очекују и у ДНС-у јер је носилац листе за ПС БиХ Бобан Јовичевић, а за Народну скупштину Ђорђе Поповић.

- Очекујем добар резултат, како за Парламент БиХ, тако и за НСРС. На личном плану очекујем такође добар резултат, те да ће наши кандидати за појединачне функције добити највећи број гласова - каже Поповић.

Очекивања политичара и грађана су велика, а коме су грађани дали своје повјерење биће познато након 7. октобра.