latinica  ћирилица
25/07/2018 |  17:32 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Цвијановић - Падучик: Изборе у БиХ одржати без уплитања страних фактора (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је Национални комитет Републиканске странке у Вашингтону гдје се састала са копредсједавајућим комитета Бобом Падучиком, саопштено је из Бироа за односе за јавношћу Владе Републике Српске.
Падучик - Цвијановић - Фото: РТРС
Падучик - ЦвијановићФото: РТРС

Овом приликом предсједница Цвијановић је упознала Падучика са политичком, економском и безбједносном ситуацијом у Републици Српској и БиХ, те нагласила да је власт у Српској отворена за сарадњу са Сједињеним Америчким Државама /САД/ на свим пољима.

Она је истакла да су савезнички односи из прошлости потврда да је и у будућности могуће градити партнерство, те додала да су у том смислу велика очекивања од нове америчке администрације.

Цвијановић је изразила наду да ће изгубљено вријеме, у којем су владали стереотипи и непотребно неразумијевање, бити надокнађено у наредном периоду.

Током разговора, саговорници су заједнички оцијенили да је важно да се предстојећи избори у БиХ одрже у демократској атмосфери, без уплитања страних фактора, те да народи који живе у БиХ сами дефинишу своје приоритете.

Падучик - Цвијановић (Фото: www.twitter.com/SNSDDodik)

Боб Падучик био је један од главних стратега Трампове предсједничке кампање. Данас је један од најутицајнијих људи Републиканске странке у САД, а познат је и као добар познавалац политичких прилика на Балкану.