latinica  ћирилица
28/07/2018 |  14:53 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Додик: Побједа на изборима резервисана за коалицију СНСД- ДНС-СП

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је побједа на предстојећим изборима резервисана за коалицију СНСД-ДНС-СП, њихове кандидате и листе, о чему говоре све анкете.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Савез за промјене може само на тривијалним стварима да води кампање, као што је случај `Драгичевић`, што покушавају одржати у јавности, а види се да је то чиста политизација која се више никоме не мора објашњавати, јер је свима јасно о чему се ту ради", рекао је Додик.

Он је поручио да се коалиција СНСД-ДНС-СП припремила за побједу на изборима.

"Велики дар који желимо подарити грађанима Републике Српске је побједа ове коалиције, јер то значи побједу патриотске, а не издајничке коалиције коју чине ПДП-СДС-НДП", рекао је Додик новинарима на Козари након састанка делегација партија владајуће коалиције.

Додик је рекао да унутар коалиције СНСД-ДНС-СП нема посебних проблема, те да су ове партије везане за судбину народа у Српској и нису загледане на било коју другу страну, због чега су и њихови одговори јасни.

Лидер СНСД-а је оцијенио да је много урађено на побољшању живота грађана у Српској, подсјетивши да су донесени прописи и утврђен начин легализације до сада бесправно изграђених објеката, док је Влада Српске учинила све да помогне путем исплате социјалних накнада, а рјешавају се и проблеми жртава рата.

"Република Српска је стабилна, као и њене институције. Економска, социјална и политичка ситуација су стабилне. Све обавезе према пољопривредном сектору су извршене", рекао је Додик и додао да не види начина да Српска, њене финансије и институције буду угрожени.

Додик је рекао да Република Српска, од свих до сада одржаних избора, у предстојеће улази најстабилнија.

Он је нагласио да Српска биљежи раст у 15 посљедњих квартала, подсјетивши да су повећане пензије и плате, као и да се граде важни објекти.

"Од 10. септембра биће исплаћена диференцирана једнократна помоћ пензионерима, повећане су пензије и плате, градимо важне капиталне и инфаструктурне објекте, завршавамо болницу у Источном Сарајеву и Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, почињемо изградњу болнице у Добоју, крећемо са дефинисањем услова за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор и ауто-пута који треба да настави од Добоја према Модричи, Вукосављу до границе са Брчко дистриктом", прецизирао је Додик.

Он је истакао да се са Србијом осмишљава дионица пута од границе Брчко дистрикта до Дрине, како би то било цјеловито рјешење пута до Србије.

"Не видимо начин да се угрозе институције Републике, наш буџет и јавни рачуни, јер су веома ефикасни. Реаговали смо на штете које су настале усљед невремена у Приједору и Бањалуци и Влада Српске већ врши дознаке средстава да се помогне онима који су претрпјели штету", рекао је Додик, који је и предсједник Српске.