latinica  ћирилица
02/08/2018 |  18:00 | Аутор: СРНА

Вулин: "Велика Албанија" била би пријетња за Балкан

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је данас да читав регион дестабилизује опасност од "велике Албаније" и да нико не треба да се заварава да би се тај пројекат зауставио само на територији Србије.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Коментаришући изјаву албанског министра дијаспоре Панделија Мајка да ће "граница између Албаније и Косова бити укинута почетком сљедеће године", Вулин је рекао да све земље на Балкану имају разлога да брину због таквог понашања.

Вулин је истакао да изјава о укидању "границе" између Албаније и самопроглашеног Косова говори о територијалним претензијама Албаније према дијелу српске територије, при чему се јужна покрајина Србије третира као независна држава.

Он је истакао да од међународне заједнице очекује да јасно стави до знања представницима Албаније да идеја о "великој Албанији" није прихватљива, пренијели су београдски медији.

"Ми ћемо, наравно, пажљиво пратити развој ситуације и спремни смо увек да заштитимо своју територију и свој народ, без обзира где он живи, али се заиста надамо да нико неће покушати да `велику Албанију` заиста и спроведе", рекао је Вулин.