latinica  ћирилица
05/08/2018 |  13:01 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Братуначка регата окупила стотине заљубљеника у Дрину

У Братунцу је одржана регата. Неколико стотина заљубљеника у ријеку Дрину, учествовало је на 120 пловила. Осим дружења, учесници су могли да уживају и у музици трубачког оркестра, који је незаобилазни дио манифестације.

Ове године, на Братуначку регату је дошао можда и рекордан број учесника, а онима који су пловили и вријеме је било наклоњено.

- Повећава се број учесника регате, на наше задовољство. Услови су одлични, вода је феноменална - каже Славољуб Млађеновић, предсједник еко-рафтинг клуба Рајска плажа из Братунца.

Посебну пажњу привукла је екипа посјетилаца из Власенице, коју је предводио први човјек ове општине Мирослав Краљевић.

- Ово је заиста добар догађај. Нас двадесетак брзински се организовало и дошло из Власенице - каже Краљевић.

Учесници су, као и претходних година, долазили из свих крајева.

- Од прве регате сам овдје. Учествујем и на Љубовијској и Бајинобаштанској регати, али Братуначку обожавам, јер је максимално добро организована. Свако ко не дође, покајаће се - каже Родољуб Божовић из Лазаревца.

Братуначка регата постала је бренд и, као таква, истиче љепоту Дрине, што, свакако, подстиче и развој туризма у Братунцу.

- Људи се приближавају Дрини, уживају у природи. Гости долазе из Београда, Љубљана и многих других градова - истиче Миодраг Лончаревић, директор Туристичке организације Братунац.

Након регате, синоћ су одиграна и финална такмичења спортских турнира у кошарци, одбојци и фудбалу на пијеску, која су саставни дио братуначке регате.