latinica  ћирилица
13/08/2018 |  10:41 ⇒ 14/08/2018 | 08:37 | Аутор: РТРС

Предсједник Додик отвара Рукометни турнир у Добоју

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, отвориће сутра јубиларни, 50. међународни рукометни ТВ турнир шампиона “Добој 2018”.

Организатори турнира свој дио посла су, како кажу одрадили, и сада остаје само да стигну екипе и турнир може да почне. Као и сваке године, турнир почиње церемонијом свечаног отварања која је заказана за сутра (уторак), у 17 часова на стадиону спортских игара.

-Предсједник Републике Српске Милорад Додик свечано ће отворити овај јубиларни турнир - истакао је предсједник Извршног одбора турнира, Енес Суљкановић.

Суљакановић је рекао да је и овгодишљи турнир организован уз помоћ града Добоја и Владе Републике Срспке, који су издвојили највише средстава, те уз још неке спонзоре.

-Није мало обиљежити пола вијека неког такмичења. Поносни смо на овај турнир, али у овај јубилеј уклопило се још неколико мањих. Рукометни клуб Слога слави 60 година постојања и 30 година од финала Купа Купова против Барселоне, те исто толико од освајања првог мјеста на турниру у Добоју - истакао је Суљкановић.

Своје мјесто на овом турниру заузима и наша медијска кућа. Већ 23 године Радио телевизија Републике Српске је генерални медијски покровитељ. Уговор о генереалном медијском покровитељству за овогодишњи турнир потписали су генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић.

И ове године гледаоци ће моћи да најзанимљивије утакмице прате путем малих екрана.

-Задовољство је што толико година смо у овом пројекту, који је свакако један од најзначајнијих спортских догађаја и велики репрезент Републике Срспке и Босне и Херцеговине. Свакодневно ћемо на нашим програмима, РТРС-у од 17 часова и 30 минута, а на РТРС ПЛУС програму, од 21 час преносити утакмице, те по завршетку треће емитовати хронике – рекао је уредник Спортског програма, Драган Новаковић.

Јубиларни, 50. међународни рукометни ТВ Турнир шампиона “Добој 2018” биће одржан од 14. до 18 августа. На турниру учествује осам екипа: прошлогодишњи побједник, Колдинг, затим Татран Прешов, Копер, Стеауа, Хапоел Ришон, Војводина, Извиђач, и домаћин, Слога.