latinica  ћирилица
16/08/2018 |  08:55 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Промоција туристичке понуде Српске на граничним прелазима

Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је на граничним прелазима подјелу материјала са туристичком понудом Српске с циљем промоције туристичких потенцијала и унапређења домаћег туристичког производа.
Андрићград -
Андрићград

Подјела промотивног материјала на граничним прелазима Градишка, Рача, Брчко и Зупци организована је од 1. до 15. августа у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске.

Помоћник министра за туризам и угоститељство Драгана Ристић рекла је да је ријеч је о наставку активности које Министарство трговине и туризма сваке године спроводи током љетњих мјесеци, када се биљежи повећан број транзитних туриста у Српској.

"Промотери који су дијелили летке на граничним прелазима у извјештајима су навели да су туристи који имају намјеру да бораве у Републици Српској, као и они који су у транзиту, изразили одушевљење садржајем у брошурама и лецима које су добили. Подјела промотивног материјала добра је прилика да се многи детаљније упознају о природним љепотама и јединственој понуди Српске", рекла је Ристићева.

Она је додала да промотивни материјал који је подијељен потенцијалним туристима садржи понуду Републике Српске у бањском, зимском, авантуристичком, планинском и еко-етно туризму, као и понуду Бањалуке, Требиња, Вишеграда са Андрићградом и других.

У Српској је у првих шест мјесеци ове године забиљежено повећање броја долазака туриста за 14 одсто и броја ноћења од 19 одсто у односу на исти период прошле године.

У истом периоду број долазака страних туриста и број ноћења повећан је за по 18 одсто у односу на прво полугодиште 2017. године.