latinica  ћирилица
20/08/2018 |  15:06 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Требиње - омогућен наставак радова на источној обилазници

У Требињу је озваничен наставак радова на источној градској обилазници чији су инвеститори Путеви Републике Српске. Вриједност радова је 900.000 марака, а рок за заршетак је 90 дана, поручио је Ненад Нешић директор Путева Репулике Српске

Он је данас обишао и Билећу и најавио градњу кружног тока на прометној раскрници. Нешић је поручио и да је један од приоритета Путева Републике Српске санација пута Требиње- Столац.

Наставак градње источне обилазнице у Требињу био је онемогућен због неријешених имовинско правних односа. Градска власт коначно је, након четири и по године, ријешила овај проблем-поручено је из Требиња.. На тај начин стекли су се услови да приградска улица у дужини од 500 метара која се налази на траси пројекта источне обилазнице буде уређена.

"Поред саме обилазнице ми ћемо ту изградити кружни ток и учинити безбједнијим и бољим саобраћај у самом граду", рекао је Нешић.

"Ово је била најгора улица и прилаз Требињу. Са овим и расвјетом и зеленом површине дефинисаћемо овај дио насеља. Град Требиње има добру комуникацију са Путевима Српске", истакао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Један од пројеката који је стављен у план инвестиција за 2018/2019 годину је изградња западне обилазнице у Требињу. Пројектна документација је завршена. Слиједи израда елабората. За овај пројекат, за ову годину планирано је 700 000 КМ, а остатак за сљедећу, поручио је Петровић. 

Директор Путева Републике Српске обишао је и општину Билећа и најавио градњу кружног тока на фреквентној раскрсници која из ове општине води ка Црној Гори.

"Упознати смо да је општина урадила пројекат. преузет је пројекат. Након прегледа приступићемо радовима. О вриједности моћи ћемо говорити када инжењери прегледају пројектну документацију", нагласио је Нешић.

"Љети су гужве кад се иде на море. Овај улазак у Билећу треба лијепу слику и од велике је потребе", каже начелник општине Билећа Миљан Алексић.

У предузећу Путеви Републике Српске кажу да имају у плану и реализацију других пројеката у 2019. године на подручју Херцеговине. Један од њих је, санација пута Требиње-Столац.