latinica  ћирилица
21/08/2018 |  12:56 ⇒ 15:38 | Аутор: СРНА

Мандић: Бореновићу, од чега зависи постојање БиХ!?

Предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић упитао је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "од чега зависи постојање такозване БиХ која је настала на геноциду над српским народом, ако судбина Републике Српске зависи од случаја несрећно страдалог младића Давида Драгичевића".
Милан Мандић - Фото: nezavisne novine
Милан МандићФото: nezavisne novine

Он је као чисту глупост оцијенио изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића "да од случаја Давида Драгичевића зависи и судбина Републике Српске".

"Што се не запита Бореновић од чега зависи постојање такозване БиХ која је настала на геноциду над мојим народом и мојом породицом. БиХ, гдје Бореновић учествује у власти са својом партијом, јесте геноцидна творевина коју треба што прије укинути, те одвојити Републику Српску да будемо коначно своји на своме и да сви грађани Српске слободно живе", рекао је Мандић Срни.

Он је упитао како може од случаја несрећно страдалог младића зависити судбина Републике Српске.

"Ако смо тако танки и ако смо тако подложни томе, онда се нисам ни требао борити за Републику Српску, два пута бити рањен и пролити више од три литра властите крви", рекао је Мандић.

Мандић каже да се осјећа веома безбједно уз Полицију Републике Српске.

Он сматра да грађани БиХ морају нормално живјети једни поред других и да ни Република Српска не утиче на то како ће се развијати Федерација БиХ, нити Федерација како ће се развијати Српска.

Мандић истиче да ће становници Републике Српске одредити ко ће бити власт у Српској, а не некакви страни тутори и ментори, јер се види шта раде.

Он каже да Бореновић треба добро да се преиспита шта је рекао и како је рекао.

"Нека не лупета глупости ни Бореновић, ни Драган Мектић, ни Вукота Говедарица.
Шта ће Говедарица причати? О чему прича, о мојој Републици Српској? Гдје је он био тада? Док је лутао по Београду, ја сам проливао крв. Немојте да се играмо некакве власти", поручио је Мандић.

Он наглашава да је садашња власт у Републици Српској воља народа и да ће воља народа на изборима 7. октобра бити да партије на власти буду заједно и у Републици Српској и на нивоу БиХ, јер једино тако држава Република Српска може да ојача и буде добар фактор у Европи и свијету.