latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:33 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

На Међународном конгресу у Теслићу и 50 доктора УКЦ Републике Српске

На Међународном конгресу Медицинског форума за југоисточну Европу, који ће бити одржан од 6. до 9. септембра у Теслићу, учествоваће 50 доктора Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Споразум о учешћу доктора на Конгресу данас су у Бањалуци потписали директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић и предсједник Друштва доктора медицине Републике Српске Синиша Миљковић који су истакли значај едукације и усавршавања медицинског кадра.

"Учествовањем на овом конгресу љекари ће усавршити своја знања и вјештине и добити сертификате који су вредновани са 16 бодова, што ће им изузетно олакшати обнављање љекарске лиценце", рекао је Ђајић новинарима.

Он је напоменуо да је тежиште рада руководства УКЦ-а Српске, осим градње новог објекта и куповине нове опреме, јесте и стварање могућности за усавршавање здравственог кадра.

Миљковић је истакао да ће на Конгресу, који ће окупити стручњаке из Европе, учествовати више од 20 земаља, а покровитељ је предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске.

"Конгрес је прилика да се и наши стручњаци састану са еминентним свјетским стручњацима из свих медицинских области", рекао је Миљковић.

Према његовим ријечима, руководство УКЦ-а Српске на челу са Ђајићем опредијељено је да пружа подршку и улаже у едукацију кадра.

"Много нам значи што је УКЦ Српске на себе преузео трошкове учешћа својих доктора", рекао је Миљковић.