latinica  ћирилица
22/08/2018 |  09:01 ⇒ 09:31 | Аутор: СРНА

Студентско позориште на конгресу у Москви

Бањалучко студентско позориште учествује на 13. конгресу Међународне позоришне асоцијације у Москви, који организује московско позориште "Мост".

На конгресу ће бити мултимедијски презентовано 75 извјештаја о позоришним фестивалима широм свијета, а о Међународном фестивалу студентских позоришта у Републици Српској "Кестенбург" говориће директор Бањалучког студентског позоришта Бојана Томашевић.

Овом конгресу ће присуствовати 150 представника из више од 30 земаља свијета, саопштено је из Бањалучког студентског позоришта.

"Конгрес у Москви ће окупити водеће теоретичаре позоришта из САД-а, Велике Британије, Словачке, Аргентине, Француске, Италије, Њемачке, Турске, Сингапура, Мексика и Еквадора", наведено је у саопштењу.

Конгрес укључује и научни програм, биће одржана и међународна конференција "Позориште и универзитет у 21. вијеку", као и разни семинари и предавања.

У оквиру конгреса биће одржана главна скупштина АИТУ-а, на којој ће бити изабран нови предсједник асоцијације и представници Извршног одбора.

Конгрес је почео у понедјељак, 20. августа, а биће завршен у петак, 24. августа.