latinica  ћирилица
22/08/2018 |  15:52 | Аутор: СРНА

Богданић: Јачање подршке за дијализне пацијенте

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић најавио је данас јачање подршке дијализним пацијентима и оцијенио да је у тој области већ много урађено.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

"Пуно је урађено, од изградње дијализних центара и њиховог опремања, до тога да смо прошле године симболично, а ове већ значајно увели и неке недокнаде за сваког дијализног пацијента", рекао је Богданић новинарима током посјете Болници "Свети Врачеви" у Бијељини.

Он је навео да је јуче разговарао са представницима дијализних пацијената са којима протеклих пет година, од када је на челу министарства, има добру сарадњу и очекује да ће свака несугласица бити ријешена на задовољство свих пацијената.

"Наш циљ је да се заврши и тај сегмент и да се оспособи лабораторија, или да видимо која је то лабораторија у окружењу која ће пружати услуге типизације ткива, као и да развијамо програм трансплантације", истакао је Богданић.

Према његовим ријечима, с обзиром да велики број становника Републике Српске има и држављанство Србије, разговара се и размишља о институционалној сарадњи са Србијом, која би омогућила бољу медицинску бригу за дијализне пацијенте, на чему ће бити учињен додатни напор.

"Потреба дијализних пацијената јесте да то буде што прије и мислим да ће то бити урађено на обострано задовољство", рекао је Богданић.