latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:49 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

У Дервенти свечано отворен 13. Сајам привреде и туризма

У Дервенти је свечано отворен 13. Сајам привреде и туризма који је окупио више од 130 излагача из Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске.

Сајам је дио Дервентског вашара који се ове године одржава 167. пут, а покровитељ је Влада Републике Српске. Отварању сајма присуствовао је и предсједник Милорад Додик.

Сајам је прилика да привредници представе своје услуге и производе, али и размијене искуства. Профит који касније остваре, ипак је најважнији. 

Сајам је окупио велика производна предузећа, мале привреднике и занатлије.

Отварајући сајам предсједник Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да је Дервента својом привредом код инвеститора створила велико повјерење и чини значајан удио у укупном расту индустијске производње.

"Желим да будете још бољи. Дервента заслужује сву пажњу Републике и ми смо радили на многим заједничким пројектима. Дервента није више порушен и страдалачки град, него град развоја", рекао је Додик новинарима.

Свечаном отварању присуствовали су министри у Српске, начелници сусједних општина, бројни представници привреде и грађани. Сајам се затвара у петак.