latinica  ћирилица
27/08/2018 |  15:33 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Бањалука: Новинари траже расвјетљавање напада на Ковачевића

Велики број новинара у Бањалуци симболично се у пет до дванаест окупио у знак подршке колеги Владимиру Ковачевићу, који је синоћ брутално претучен.
Бањалука: Окупљање новинара - Фото: РТРС
Бањалука: Окупљање новинараФото: РТРС

Новинари питају да ли металне шипке значе да ће свако ко поштено ради свој посао проћи као Ковачевић? Траже да овај случај буде што прије расвијетљен.

- Дошли смо овдје згрожени оним што се догодило нашем колеги и пријатељу Владимиру Ковачевићу. Дошли смо дати подршку нашем Влади - рекао је Милорад Милојевић, у име окупљиних новинара.

Милојевић је рекао да су се новинари спонтано окупили да затраже од институција да се ограде од напада над Ковачевићем и да што хитније расвијетле починиоце напада, те да их примјерено казне.

- Новинари нису против система, новинари су за систем, правичан и једнак за све - нагласио је он и додао да се у новинарству све рјешава дијалогом.

- Тражимо да нам се обезбиједе слобода говора и слобода кретања, као и да се коначно напади на новинаре почну квалификовати као напади на службена лица - навео је Милојевић.

Он је нагласио да ће се новинари, уколико напад на Ковачевића не буде ријешен у најскорије вријеме и, како каже, напади на медије не буду заустављени, сљедећи пут боље организовати у одбрани новинарске части и професије.

Клуб новинара Бањалука осудио је данас напад на Ковачевића и затражио од надлежних да починиоци буду откривени што прије.

РТРС/Независне