latinica  ћирилица
28/08/2018 |  13:59 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Саслушано више од 20 лица због напада на новинара Ковачевића

Припадници Полицијске управе Бањалука саслушали су више од 20 лица у досадашњој истрази у вези са нападом на новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, а пронађени су и предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

"Након запримљене пријаве од недјеље, 26. августа да су два непозната маскирана лица нанијела повреде тридесетшестогодишњем новинару БН телевизије, предузимају се мјере на утврђивању алибија и провјеравају се информације до којих се долази у оперативном раду", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Из полиције наводе да се константно у сарадњи и под наздором Окружног јавног тужилаштва Бањалука предузимају мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела.

"Припадници полиције настављају са интензивним предузимањем оперативних и истражних радњи све док се кривично дјело не расвјетли и не идентификују извршиоци", наводи се у саопштењу.

Стање пацијента В.К. /36/ је стабилно и у побољшању, а за сутра је планирано да се поново уради ЦТ главе, речено је Срни у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Новинар БН телевизије Владимир Ковачевић нападнут је у недјељу навече у бањалучком насељу Обилићево.