latinica  ћирилица
04/09/2018 |  07:25 ⇒ 11:26 | Аутор: РТРС

Додик спријечио Пацолија да дође у Бањалуку

Тзв. шеф дипломатије самопроглашеног Косова Беџет Пацоли отказао је посјету Бањалуци, након што му је предсједник Републике Српске Милорада Додика поручио да није добродошао у Српску.
Беџет Пацоли (Фото: slobodnaevropa.org) -
Беџет Пацоли (Фото: slobodnaevropa.org)

Пацоли је на Твитеру написао да отказује учешће на неформалном састанку министара иностраних послова Процеса за сарадњу у Југоисточној Европи /СЕЕЦП/, који ће сутра бити одржан у Бањалуци.

"Због пријетњи и препрека које предсједник Републике Српске Милорад Додик има према мени и мојој делегацији, упркос позиву министра спољних послова БиХ Игора Црнатка, отказао сам учешће на СЕЕЦП министара спољних послова, неформалном састанку у Бањалуци. Додик је брига за све на западном Балкану", написао је Пацоли.

Подсјећамо, предсједник Српске јуче је рекао да "министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли није добродошао у Бањалуку, гдје га је позвао министар иностраних послова Игор Црнадак, како би се додворио западним центрима моћи".

- Република Српска није дала сагласност да БиХ призна самопроглашено Косово, те ни министар те лажне државе не може бити добродошао у Републику Српску - рекао је Додик и додао да врата ниједне институције Републике Српске неће бити отворена за Пацолија.