latinica  ћирилица
07/09/2018 |  13:02 | Аутор: СРНА

Богданић: Конгрес унапређује квалитет здравства Српске

Министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић рекао је да Девети међународни медицински конгрес Медицинског форума за југоисточну Европу значи много за унапређење квалитета здравственог система Српске у цијелости, али и друштво доктора медицине које обиљежава 25 година од оснивања.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

"Присуство великог броја учесника из више од 20 земаља је прилика да се наше здравство и љекари представе, а с друге стране да упознају колеге из других земаља, њихова искуства и знања, те у будућности појачају сарадњу која је битна за нас у Републици Српској", изјавио је Богданић.

Он је новинарима рекао да су у здравственом систему највриједнији људи, те подсјетио да је у протеклом периоду одрађено много на изградњи и реконструкцији здравствених објеката и набавци неопходне опреме.

Богданић је најавио да ће 22. септембра бити одржана свечаност отварања реконструисаног Универзитетског клиничког центра у Бањалуци.

Он је рекао да је велики број љекара отишао на усавршавње у реномиране здравствене центре у иностранству од када је Владо Ђајић именован за генералног директора Универзитетског клиничког центра.

"Њихова искуства ће унаприједити квалитет здравствених услуга", истакао је Богданић.